Oikeusturvavakuutus - Kysy neuvoja - Lakiluotsit Oy

Tutustu hoitamiimme lapsen huolto ja tapaamisoikeuden esimerkkitapauksiin tästä.

Oikeusturvavakuutus

Oikeusturvavakuutus korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja, jotka syntyvät lakimiesavun käyttämisestä riita-, rikos- ja hakemusasioissasi.

Soita 014 411 0000

Etu

Vastaamme yhteydenottoihin ja tarjouspyyntöihin nopeasti

Etu

Hoidamme toimeksiannot ripeästi ja kohtuullisin kustannuksin

Etu

Kokenut, ammattitaitoinen ja palveleva henkilöstö

Mitä oikeusturvavakuutus korvaa?

Oikeusturvavakuutuksesta korvattavia asioita ovat esimerkiksi sopimusriidat, asuntokauppariidat ja  vahingonkorvausriidat.  Rikoksen uhriksi joutuneen asianomistajan oikeudenkäyntikulut korvataan vakuutuksesta.

Usein yrityksillä tai yksityisillä on yritys- tai kotivakuutukseen liitettynä oikeusturvavakuutus.

Avioeroon liittyviä asioita oikeusturvavakuutus ei korvaa. Lasten elatusapu-  ja huoltoriitoja sekä tapaamisoikeuteen liittyvä oikeudenkäyntikuluja  korvataan  rajoitetusti ja vakuutusyhtiöiden välillä voi olla suuriakin eroja.

Oikeusturvavakuutuksesta korvataan pääsääntöisesti omia asianajokuluja. Yritysten oikeusturvavakuutukset ovat yleensä laajempia ja niistä voidaan joissakin tapauksissa korvata myös vakuutetun vastapuolen oikeudenkäyntikuluja.

Asiaa ei tarvitse välttämättä viedä oikeuteen asti, koska oikeusturvavakuutus korvaa oikeudenkäyntikuluja myös tilanteessa, jossa asia sovitaan ilman oikeudenkäyntiä. Tällöin korvausmäärää on voitu vakuutusehdoissa rajoittaa.

Oikeusturvavakuutuksissa on omavastuu ja rajoitettu korvauksen enimmäismäärä. Tämä ilmenee vakuutuskirjasta. Omavastuu vaihtelee 15-20 prosenttiin, korvauskaton ollessa yleensä 8.500-14.000 euroa. Yritysten vakuutuksissa on oikeusturvan enimmäismäärä korkeampi. Vakuutusyhtiö maksaa oikeusturvavakuutuksesta korvattavat oikeudenkäyntikulut toimistollemme ja laskutamme asiakkaaltamme pääsääntöisesti vain omavastuuosuuden. Yksityishenkilö voi saada oikeusapua oikeusturvavakuutuksen omavastuuosuuteen, jos hän olisi oikeutettu oikeusapuun korvauksetta.

Jätä soittopyyntö

Lakiluotsit käyttää yhteystietoja ainoastaan yhteydenottoon. Lisätietoja saatte asiakaspalvelusta 014 411 0000.  Miten oikeusturvavakuutus toimii?

  Oikeusturvavakuutuksessa vakuutustapahtuma on vakuutuksen voimassaoloaikana syntynyt riita tai vireille tullut syyte. Jos oikeusturvavakuutus on tällöin ollut voimassa alle kaksi vuotta, myös riidan tai syytteen perusteen tulee olla syntynyt vakuutuksen voimassa ollessa. Tämän vuoksi on tärkeää varmistaa, että oikeusturvavakuutus jatkuu aina katkeamattomana vakuutukseesi tekemien muutosten tai vakuutusyhtiöiden vaihtamisen yhteydessä.

  Jotta vakuutus korvaisi oikeudenkäyntikuluja tulee asian olla riitainen. Tämä tarkoittaa sitä, että vaatimus on toisen osapuolen kiistämä. Yleensä vakuutusehdoissa on rajattu vastuu niissä tapauksissa, joissa ilmoitus oikeusturvavahingosta on jätetty määräajassa tekemättä.

  Miten voimme auttaa?

  Kerro meille tilanteestasi ja meihin yhteydessä. Selvitämme soveltuuko sinun oikeusturvavakuutus tapaukseesi. Teemme myös puolestasi vahinkoilmoituksen vakuutusyhtiölle.

   Lakiluotsit käyttää lomakkeen tietoja yhteydenottoa/hinta-arviota varten. Lisätietoja saatte asiakaspalvelustamme numerosta 014 411 0000.

   Oikeusturva­vakuutus­asioissa sinua palvelee

   Sähköinen ajanvaraus

   varaa aika

   Varaa aika asiantuntijoillemme! »

   Lakiluotsit Oy © 2024