Hometalot ja asuntokauppariidat - Lakiluotsit

Tutustu hoitamiimme lapsen huolto ja tapaamisoikeuden esimerkkitapauksiin tästä.

Hometalot ja asuntokauppariidat

Avustamme myyjää tai ostajaa kaikissa riita-asioissa, jotka johtuvat ostetun tai myydyn omakotitalon, mökin tai osakehuoneiston home- ja kosteusvaurioista sekä muista mahdollisista virheistä.

Soita 014 411 0000

Etu

Vastaamme yhteydenottoihin ja tarjouspyyntöihin nopeasti

Etu

Hoidamme toimeksiannot ripeästi ja kohtuullisin kustannuksin

Etu

Kokenut, ammattitaitoinen ja palveleva henkilöstö

Riitatilanteet vaativat lakiasioiden asiantuntijan apua

Kohde ei aina vastaa sitä, mitä myyjän ja ostajan kesken on sovittu. Kaupan kohteessa on tällöin virhe.

Ostaja on tietyissä tilanteissa oikeutettu saamaan myyjältä hinnanalennusta tai vahingonkorvausta tai molempia. Ostaja voi olla ääritapauksessa oikeutettu purkamaan koko kaupan. Myyjä ei kuitenkaan ole kaikissa tilanteissa velvollinen maksamaan ostajalle sen enempää hinnanalennusta kuin vahingonkorvausta saatikka suostumaan kaupan purkuun.

Asuntokauppariidan hoitaminen vaatii kokemusta ja ammattitaitoa

Näissä riidoissa  on tärkeää heti alkuun selvittää perustiedot rakentamisesta sekä erilaisista vauriomekanismeista.  Jutuissa korostuu luotettavan ja asiantuntevan näytön eli todistajien ja erilaisten lausuntojen merkitys, mikä lisää lopputuloksen ennustettavuutta. Lähes poikkeuksetta on syytä turvautua puolueettomaan tavarantarkastajaan, jonka lausuntoa on vaikea riitauttaa.

Asuntokauppariidan menestyksellinen ajaminen vaatii lakimieheltä erittäin mittavaa kokemusta ja ammattitaitoa. Kuka tahansa ei pysty hoitamaan näitä riita-asioita. 

Jätä soittopyyntö

Lakiluotsit käyttää yhteystietoja ainoastaan yhteydenottoon. Lisätietoja saatte asiakaspalvelusta 014 411 0000.  Myyjän vastuu asuntokauppariidassa

  Toimistomme hoiti asiaa, jossa omakotikiinteistön ostaja vaati kaupan purkamista ja toissijaisesti kauppahinnan alennusta 84.300 euroa kiinteistökaupassa, joka oli tehty 228.000 euron kauppahinnalla. 

  Kauppakirjaan oli otettu kuntotarkastuksen jälkeen vastuunrajoituslauseke, joka ostajan mukaan ei kattanut kaikkia kiinteistössä myöhemmin paljastuneita virheitä, jotka osittain johtuivat ns. valesokkelista. Ostaja vaatii vastuunrajoitusehdon sovittelua. Rakennuksen ala- ja yläpohjasta sekä ulkoseinien alaosissa oli kosteus-, mikrobi- ja lahovaurioita. Ilmavuotojen vuoksi mikrobien oli mahdollista päästä sisäilmaan. Rakennuksessa olevien sienten ja sädesientenitiölle altistuminen aiheutti ostajien mukaan heille erityistä terveyshaittaa. 

  Ostajat olivat muuttaneet kiinteistöltä pois ja asuivat vuokra-asunnossa. Kohteeseen oli tehty tavarantarkastus, jonka näyttöarvon myyjä kiisti. Käräjäoikeus vahvisti asiassa sovinnon, jossa myyjä suoritti ostajalle kertakaikkisena korvauksena 61.750 euroa. Kantajan oikeudenkäyntikulut korvasi kotivakuutuksessa oleva oikeusturva vakuutus, josta korvattavaksi jäi 15 % omavastuuosuus.

  Urakoitsijan vastuu asuntokauppariidassa

  Toimistomme hoiti asiaa, jossa rakennuttaja vaati käräjäoikeudessa urakoitsijalta rakennusvirheeseen vedoten vahingonkorvauksena 61.000 euroa. Urakoitsija kiisti vaatimukset perusteeltaan ja määrältään  ja vaati oikeutta vahvistamaan, että urakoitsijalla oli oikeus lähes 22.000 euron vastasaatavia maksamattomista laskuista. Tapauksessa oli kysymys rakennustyön laadusta ja mm kiinteistön arvon alentumisesta, joita koskeva vaatimus oli 30.000 euroa.  Tavarantarkastaja oli tehnyt tarkastuksen kiinteistöön ja antanut lausunnon. Asia eteni käräjäoikeudessa pääkäsittelyvaiheeseen ja ennen sovittua katselmusta asiassa päästiin sovintoon, jossa rakennuttaja korvasi rakentajalle kuluja 15.000 euroa. Osapuolet maksoivat oikeudenkäyntikulunsa itse. Rakennuttajalla oli oikeusturvavakuutus, joka korvasi oikeudenkäyntikulut omavastuuosuudella vähennettynä.

  Toimi näin

  1) Soita toimistoomme 014 411 0000 ja varaudu vastaamaan puhelimessa seuraaviin esittämiini kysymyksiin tai täytä yhteydenottolomake:

  • ostaja(t)
  • myyjä(t)
  • kiinteistön/asunnon sijaintipaikkakunta
  • kaupantekopäivä
  • kauppahinta
  • rakennusvuosi sekä mahdollinen peruskorjausvuosi
  • millaisin tiedoin kohde myytiin (tehtiinkö ennen kauppaa kuntotarkastus)?
  • mitä virheitä kaupan kohteesta on löytynyt?
  • millaisia tutkimuksia on suoritettu?
  • mitä vaatimuksia asiassa on esitetty?
  • onko Sinulla tai puolisollasi oikeusturvavakuutusta?
  • millaisia neuvotteluita asian tiimoilta on käyty?

  2) Varaa aika alkuneuvotteluun, jossa selvitämme miten asiassasi olisi mahdollista edetä. Alkuneuvottelu ei velvoita sinua vielä mihinkään.

  Miten voimme auttaa?

  Voit ottaa yhteyttä meihin, kysyä asiaasi tai pyytää hinta-arviota ilman että se velvoittaa sinua mihinkään.

   Lakiluotsit käyttää lomakkeen tietoja yhteydenottoa/hinta-arviota varten. Lisätietoja saatte asiakaspalvelustamme numerosta 014 411 0000.

   Riita-asioissa sinua palvelee

   Sähköinen ajanvaraus

   varaa aika

   Varaa aika asiantuntijoillemme! »

   Lakiluotsit Oy © 2024