Perunkirjoitus & perunkirja - pyydä hinta-arvio | Lakiluotsit Oy

Tutustu hoitamiimme lapsen huolto ja tapaamisoikeuden esimerkkitapauksiin tästä.

Perunkirjoitus

Palvelumme kautta saatte ammattilaisen laatiman perunkirjoituksen, jolloin perunkirjoitus tulee toimitettua asianmukaisesti ja tehokkaasti juristimme toimesta.

Soita 014 411 0000

Etu

Vastaamme yhteydenottoihin ja tarjouspyyntöihin nopeasti

Etu

Hoidamme toimeksiannot ripeästi ja kohtuullisin kustannuksin

Etu

Kokenut, ammattitaitoinen ja palveleva henkilöstö

Asianmukainen perunkirjoitus

Perunkirjoitus on järjestettävä kolmen kuukauden kuluessa vainajan kuolinpäivästä. Mikäli tämä ei ole riittävä aika, voi Verohallinto myöntää siihen perustellusta syystä lisäaikaa. Toimistomme voi hakea lisäajan mikäli toimeksianto on tehty kanssamme ennen määräajan päättymistä.

Perunkirjoituksessa laaditaan perukirja, joka on asiakirja, johon luetteloidaan ja arvioidaan edesmenneen henkilön ja mahdollisesti hänen puolisonsa koko omaisuus ja velat. Lisäksi perukirjaan merkitään edesmenneen henkilön perilliset ja mahdolliset testamentinsaajat perintöverotusta ja perinnönjakoa varten.

Perukirjan laatiminen alkaa yleensä vainajasta tehtävällä sukuselvityksellä. Sukuselvitystä varten tilataan vainajaa koskevat virkatodistukset seurakunnista tai vaihtoehtoisesti sukuselvitys Digi- ja väestötietovirastosta.

Perukirjaa varten hankitaan tiedot ja arviot vainajan omaisuudesta, kuten kiinteistöistä, asunto-osakkeista ja rahavaroista. Rahavaroista saldotodistuksen antaa pankit ja rahoituslaitokset. Kiinteistöjen ja asunto-osakkeiden osalta arviot voidaan pyytää esimerkiksi kiinteistönvälittäjältä, mikäli omaisuuden arvosta ei ole tarkkaa kuvaa.

Mahdolliset testamentit ja avioehtosopimukset täytyy ottaa huomioon perukirjaa tehdessä ja niiden tiedot tulee merkitä perukirjaan.

Vainajan veloista ja kuolinpesän kustannukset voidaan lisätä perukirjaan vähennykseksi. Tämän jälkeen voidaan laskea kuolinpesän säästö, joka on vainajan netto omaisuus per kuolinpäivä.

Perunkirjoituksen jälkeen perukirja tulee toimittaa Verohallintoon, joka tekee perukirjaan pohjautuen perintöveropäätöksen.

Perunkirjoitus hinta

Olemme tehneet yli kahdenkymmenenviiden vuoden aikana satoja perunkirjoituksia ja tuhansia muita asiakirjoja.

Otamme huomioon myös perintöverotukseen liittyvän verosuunnittelun. Lisäksi kauttamme saatte tarvittaessa asiantuntevat arviot omaisuuden arvosta. Perunkirjoitus hinta riippuu selvitettävien asioiden laajuudesta ja aiheutuvan työn määrästä. Tavanomaisen perunkirjoituksen hinta on 868 euroa, lisätietoja kustannuksista saat hinnastostamme.

Mikäli kuolinpesän omaisuus halutaan jakaa perukirjan laatimisen jälkeen, tulee perillisten tehdä perinnönjako ja mahdollisesti ositus kuolinpesän ja lesken välillä. Perinnönjako voidaan toteuttaa osapuolten välisenä sopimusjakona tai määrätyn pesänjakajan toimesta.

Ota yhteyttä yhteydenottolomakkeella niin sovitaan yhdessä perukirjan laatimisesta, asiakirjojen hankkimisesta ja perunkirjoituksen järjestämisestä. Huolehdimme puolestanne perunkirjoituksen järjestämisen kutsuineen, sekä jälkitoimet perunkirjoituksen jälkeen, kuten perukirjan toimittamisen Verohallintoon ja oikeudenomistajille. Sovittaessa saat perukirjan sähköisenä versiona käyttöösi.

Perunkirjoitus ohjeet

1) Soita toimistoomme 014-411 0000 tai jätä soittopyyntö niin avustamme perunkirjoituksen toimittamiseen liittyvissä kysymyksissä

Saatte puhelun aikana lisätietoa mahdollisista asiakirjoista ja toimintaohjeita miten pääsette asiassanne eteenpäin. Soittaessanne meille teillä on mahdollisuus keskustella asiasta lakimiehen kanssa, jos jokin asia askarruttaa asiassa.

2) Perukirjan laatimista varten tarvitsemme seuraavia tietoja:

 • perittävän nimi ja kuolinaika
 • viimeinen kotipaikka ja tiedossa olevat asuinpaikkakunnat
 • perittävän (ja puolison) tilipankit
 • kuuluuko jäämistöön erityisesti selvitettävää kuten
  • kiinteistö, mikä on kiinteistön osoite
  • asunto-osake, mikä on asunto-osakeyhtiön nimi
  • tontti/maata/yhtiövarallisuutta
 • perillisten nimet, mahdollisesti jo osoitteet
 • perunkirjoituksessa tarvittavien asiakirjojen listauksen voit tulostaa tästä: asiakirjat perunkirjoitukseen (pdf)

Teillä ei tarvitse olla kaikkia edellämainittuja tietoja valmiina vaan neuvomme ja avustamme myös kyseisten asiakirjojen hankinnassa!

3) jätä yhteystietosi yhteydenottolomakkeella, jolloin selvitämme miten asiassasi olisi mahdollista edetä. Yhteydenottonne ei sido tilaamaan perunkirjaa.

Tutustu artikkeliin perunkirjoituksen laatimisesta

Perunkirjoituksen toimittaminen

Perunkirjoitus on monimuotoinen prosessi ja sen toimittamiseksi tarvitaan monenlaisia asiakirjoja ja selvitystä. Lue tarkempaa tietoa perunkirjoituksesta.

Lue lisää

Miten voimme auttaa?

Voit ottaa yhteyttä meihin, kysyä asiaasi tai pyytää hinta-arviota ilman että se velvoittaa sinua mihinkään.

  Lakiluotsit käyttää lomakkeen tietoja yhteydenottoa/hinta-arviota varten. Lisätietoja saatte asiakaspalvelustamme numerosta 014 411 0000.

  Perunkirjoitus­asioissa sinua palvelee

  Sähköinen ajanvaraus

  varaa aika

  Varaa aika perunkirjoituksen toimittamiselle tai neuvottelulle perukirjoitusasiassa »

  Lakiluotsit Oy © 2024