Yrityssaneeraus

Yrityssaneerausmenettelyssä pyritään taloudellisissa vaikeuksissa olevan yrityksen tervehdyttämiseen ja velkajärjestelyn aikaansaamiseen. Tarkoitus on välttää pohjimmiltaan kannattavan yritystoiminnan ajautuminen konkurssiin.

Yrityssaneerausta hakee yleensä velallisyritys itse. Jos velallisen hakemusta jo ennalta puoltaa vähintään kaksi merkittävää ulkopuolista velkojaa, hakemusmenettely on yksinkertaisempi ja nopeampi. Velallisen kannattaa pyrkiä tähän. Ellei velkojien puoltoja saada, velallisen tulee liittää hakemukseensa selvitys saneerauskelpoisuudestaan sekä tilintarkastajan lausunto asiasta.

Pienen yrityksen saneeraushakemus on usein tarkoituksenmukaista antaa suoraan selvittäjäksi sopivan avustajan laadittavaksi. Hän voi jo etukäteen arvioida saneerauksen onnistumisen edellytyksiä ja menettelyn kustannuksia. Tällöin hakemusvaiheen työtä voidaan hyödyntää myös menettelyssä myöhemmin. Myös päärahoittajat voivat antaa hyviä vinkkejä sopivasta selvittäjästä.

Olemme hoitaneet tehokkaasti ja tuloksia tuottavasti yrityssaneeraushakemuksia sekä selvittäjätehtäviä. Hakemuksen laatiminen vaatii spesifiä asiantuntemusta ja siinä väitämme olevamme todellä hyviä ja erityisen nopeita.  Tilintarkastajan lausunnon hankkimiseksi meillä on yhteistyöverkostot valmiina.

Muutamat hoitamme jutut ovat edenneet korkeimpaan oikeuteen saakka. Esimerkkinä tapaus KKO 2002:104

 Toimi näin

1) Ota heti yhteyttä varatuomari Mikael Juujärveen, 014-4110000, mikael.juujarvi@lakiluotsit.fi tai käytä yhteydenottolomaketta

2) Tulosta tästä yrityssaneeraushakemukseen tarvittavien selvitysten ja liitteiden muistilista