Ulosotto

Ulosottomenettelyssä velkojien ja velallisten oikeuksien tasapaino joutuu joskus koetukselle. Meillä on erityisosaamista ulosottoon liittyvissä jutuissa erikoisperinnän kohteena olevien velallisten avustajana sekä sivullisten oikeuksien valvojina.

Tunnemme haastavimmatkin tapaukset ja monet mahdottomilta tuntuvat tilanteetkin on saatu ratkaistua. Olemme avustaneet ulosottoselvityksissä ja fiktiivistä palkkaa ja keinotekoisia järjestelyjä koskevissa tapauksissa.

Eräät jutut ovat päätyneet myös korkeimpaan oikeuteen. Esimerkiksi KKO:1999:5 

 

Konkurssiasiat

Toimimme konkurssiasioissa pesänhoitajina ja avustamme konkurssiasioissa muutoinkin. Teemme hakemuksia konkurssiin asettamiseksi ja valvomme päämiestemme etuja konkursseissa.

Omistuksenpidätysehto tulee laatia tehokkaaksi ja muutenkin toimia siten, ettei oikeudenmenetyksiä pääse tapahtumaan. Hyvänä esimerkkinä tästä on hoitamamme juttu  KKO 2016:46 , jossa   A Oy oli toimittanut B Oy:n tehtaalle ovien valmistuksessa käytettävää peltiä. Ennen toimitusta osapuolet olivat sopineet omistuksenpidätysehdosta ja siitä, ettei peltejä saanut käyttää ennen kuin kauppahinta oli maksettu. B Oy asetettiin konkurssiin toimituksen jälkeen, mutta ennen kauppahinnan maksamista. Kun konkurssipesä ei ollut näyttänyt, että A Oy olisi vastoin sopimusehtoa hyväksynyt peltien käyttämisen jo ennen niiden maksamista, omistuksenpidätysehto oli konkurssipesää sitova.  Konkurssipesä velvoitettiin suorittamaan päämehellemme peltilevyjen arvo 89.583 euroa. Konkurssipesä velvoitettiin maksamaan myös päämiehemme oikeudenkäyntikulut kaikissa oikeusasteissa.

 

Jos tarvitset ensiapua tai neuvoa lakiasiassasi, soita 014-4110000 tai täytä yhteydenottolomake